Het Turkije Instituut is sinds eind 2015 gesloten. Aanleiding tot dit besluit was het gebrek aan perspectief op nieuwe fondsen, mede in het licht van de ontwikkelingen in Turkije. De website (turkije-instituut.nl) is nog wel toegankelijk als informatiebron. Hierdoor zal althans een deel van de expertise die in de afgelopen acht jaar is opgebouwd behouden blijven.

Dinsdag 12 februari 2013

19:30 Leiden

Lecture: 'Zero Problems' revisited

Turkey and its neighbours

Op uitnodiging van het Turkije Instituut en Turkish Studies at Leiden University spreekt Kemal Kirişci op 12 februari over Turkije en de huidige ontwikkelingen in de regio. Lily Sprangers, directeur van het Turkije Instituut, modereert.

Kirişci was tot voor kort hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Bosporus Universiteit in Istanbul en houder van een Jean Monnet-leerstoel in Europese Integratie. Sinds januari 2013 is hij TÜSİAD senior fellow en directeur van het Center on the United States and Europe's Turkey Project aan het Brookings Institution in Washington, D.C.

Locatie: Lipsius 005, Cleveringaplaats 1 te Leiden
Aanvangstijd: 19:30 uur


---

At the invitation of the Turkije Instituut and Turkish Studies at Leiden University, renowned international affairs expert Kemal Kirişci will speak about Turkey and its neighbours in the light of current events. Director of the Turkey Institute Lily Sprangers will moderate the event.

Until recently, Kirişci was professor at the Department of Political Science and International Relations at Boğaziçi University, Istanbul and holder of a Jean Monnet Chair in European Integration. Since January 2013, he is TÜSİAD senior fellow and director of the Center on the United States and Europe's Turkey Project at Brookings Institution in Washington, D.C.

Location: Lipsius 005, Cleveringaplaats 1 in Leiden
Time: 19:30 hrs

Interview Kemal Kirişci in Turkish Daily News, 8/9/2012

Agenda

16 december 2015

Boekpresentatie 'De Vergeten Geschiedenis van mijn Grootvader
Sulayman Hadj Ali

door: Meltem Halaceli

Namens de uitgever:
Meltem Halaceli komt met de ontdekking van de verloren gewaande memoires van haar opa Sulayman Hadj Ali, een alawiet, op het spoor van een verborgen geschiedenis. Om te begrijpen wat haar grootvader als dienstplichtig soldaat in het Osmaanse leger in de Eerste Wereldoorlog heeft doorgemaakt, moet ze op reis naar zijn geboortestad Adana, in het zuiden van het huidige Turkije. En om te begrijpen wat oorlog is, gaat ze naar Beiroet. Terwijl ze het dagboek in het Nederlands vertaalt (en deels in dit boek publiceert) ontdekt ze verborgen kanten van haar afkomst. Hadj Ali’s geschiedenis heeft een enorme invloed gehad en bepaalt haar eigen identiteit. Door de recente ontwikkelingen in Syrië is die geschiedenis bovendien hoogst actueel. De periode waarin haar grootvader leefde was een scharnierpunt in de geschiedenis van het Midden-Oosten, en de invloed ervan is nog lang niet uitgewerkt…

Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Tijd: 15:00-17:15 uur

6 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016

Europalia Turkey

Uitzonderlijke kunstwerken uit de grootste Turkse musea, de fine fleur van de hedendaagse kunst, hedendaagse en traditionele dans, co-creaties, klassieke muziek, electronische muziek, literaire evenementen, een focus op film... van 6 oktober 2015 tot 31 januari 2016, worden al deze facetten van dit veelzijdige en fascinerende land getoond in België en de omliggende regio's.

Klik hier voor de website, waar u het gehele programma kunt vinden.